Feiten over Twitter

Twitter werd gelanceerd op 21 maart 2006, de oprichters hadden het idee om service te beginnen waarmee gebruikers SMSjes konden sturen en dat andere gebruikers de SMSjes konden volgen, met een archief op internet. Vandaar ook dat Tweets maximaal 140 karakters lang mogen zijn.

In totaal zijn er in die tijd 300 miljard Tweets verstuurd, en dat blijft maar groeien, want er worden 5700 Tweets per seconde verstuurd. Twitter een trouwe gebruikers groep opgebouwd: per maand zijn er 231.7 miljoen gebruikers actief op Twitter.

75% van de maandelijkse gebruikers zijn actief op Twitter met hun mobieltje, het is dan ook niet zo vreemd dat 70% van de advertentie inkomsten wordt gegenereerd op het mobiele platform. Twitter verdient niet alleen geld aan het verkopen van advertenties, 13% van de inkomsten komt uit het licenseren van data.

Met de beursgang hoopt Twitter zo’n $1.7 miljard binnen te halen, en daarmee zou de waarde van Twitter op $12,8 miljard uitkomen — dit komt neer op zo’n €9,5 miljard.

Meer informatie over Twitter is terug te vinden op de speciale “Over Twitter” pagina. Feiten en cijfers in deze post zijn gebaseerd op data van Brickfish.