Meer Over Twitter…

Het ontstaan van sociaal platform Twitter

Twitter is een gratis sociaal platform dat wereldwijd wordt gebruikt en waar wereldwijd naar wordt gerefereerd. Zo wordt er in het nieuws vaak gelezen uit tweets van relevante mensen en betrokkenen om een direct beeld te kunnen scheppen van de gebeurtenissen. Ook roddels en glitter en glamour passeren de revu. Echter wordt Twitter niet alleen in de entertainment gebruikt, ook voor het voeren van discussies, diepgaande en minder diepgaande gesprekken, dagplanning en nog veel meer is Twitter een geliefde dienst. Dit allemaal in korte berichtjes van maximaal 140 tekens per bericht.

Twitter werd met name bekend doordat haar gebruikers snel reageerden op (natuur)rampen als de noodlanding die werd gemaakt door US Airways-vlucht 1549, de vliegtuigcrash van Turkish Airlines-vlucht 1951 en de protesten in Egypte, Tunesië en Turkije.

Door de enorme populariteit van het sociale media maken ook veel bedrijven dankbaar gebruik van de gratis om zo meer naamsbekendheid te vergaren. Twitter wordt vaak als een verlengstuk van marketing gebruikt. Via Twitter wordt een tak van de klantenservice onderhouden en kan er op eenvoudige wijze met de doelgroep worden gecommuniceerd. Er is voor iedereen plek op Twitter.

Geschiedenis

Twitter werd in maart 2006 gelanceerd door webbedrijf Odeo. Het webbedrijf van Obvious Corp, huidige eigenaar van Twitter. Een jaar na de lancering won Twitter al haar eerste prijs, namelijk de South by Southwest Web Award in de categorie Blog en in hetzelfde jaar verkocht Obvious Corp het webbedrijf Odeo en zette het Twitter voort. In 2013 ging Twitter naar de beurs, waardoor iedereen nu kan handelen in aandelen Twitter.

Zeven jaar later schrijf Twitter met haar 200 miljoen actieve gebruikers bijna iedere dag geschiedenis. Publieke figuren en belangrijke organisaties communiceren hun nieuws, lief en leed met de wereld en de wereld kan daar openlijk op reageren. Twitter heeft zoals geen ander social media dat kan ervoor gezorgd dat iedereen met iedereen in contact kan zijn en blijven. Van bekend tot onbekend en van nationaal tot internationaal.

Op 22 november 2009 verkoos het Genootschap Onze Taal het woord ‘twitteren’ tot woord van het jaar 2009. In 2011 passeerde het aantal twitterende Nederlanders de magische miljoen.

Tweets die men voor altijd zal koesteren en/ of bewonderen zijn die over de ontdekking van ijs op Mars door @MarsPhoenix, de noodlanding die werd gemaakt door US Airways Flight 1549 in de Hudson-rivier en de massale protesten in Egypte, Turkije en op andere plekken in de wereld.

Aantallen

Twitter heeft wereldwijd plusminus 1,5 miljard accounts en meer dan 200 miljoen actieve gebruikers. Samen sturen deze gebruikers meer dan 400 miljoen tweets de wereld in en wordt er iedere dag gemiddeld 5700 keer per seconde een tweet verstuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *