Twitter, Facebook en LinkedIn

De Twitter beursgang doet natuurlijk gelijk terugdenken aan de recente beursgangen van Facebook en LinkedIn, de twee andere grote social media beursgangen.

Beursgang LinkedIn

LinkedIn Corp ging op 2011 naar de beurs, tegen een prijs van US$45, nog geen drie jaar later staat het aandeel US$223.67. Zoals je kan zien op de site van Google Finance heeft het aandeel een enorm sterke really achter de rug, investeerders die er vanaf het allereerste moment aandeelhouder van LinkedIn hebben hun geld dus bijna zien vervijfvoudigen (hun inleg ging keer 4,97 om precies te zijn).

Beursgang Facebook

Bij Facebook had de NASDAQ last van technische problemen waardoor de beursgang van Facebook gepaard ging met paniek en dalende koersen. Om te voorkomen dat er bij de beursgang van Twitter weer technische problemen zouden zijn heeft de NYSE de beursgang van Twitter in oktober al geoefend, waardoor ze er zeker van zijn dat er nu geen technische problemen zullen zijn.

De openingskoers van Facebook was in mei 2012 US$38, en mede door de technische problemen zakte de koers. Maar nu, iets meer een jaar na de beursgang staat Facebook genoteerd op US$50.21, toch een mooie winst van meer dan 30%.

Social Media goede investering?

Gezien de huidige koersen van LinkedIn en Facebook lijkt social media dus een goede investering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *